KARS / SARIKAMIŞ - Başköy İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Okulumuz kts etkinlikleri kapsamında öğretmenlerle birlikte Kafkas üniversitesi ve çevresine eğitim gezisi düzenlenmiştir.

Haz

MESLEKİ TATBİKATLAR İÇİN CAMİ, MESCİTLER KÜRSÜ, MİHRAP, MİNBER İLE DONATILIR

Nisan ayı KTS çalışmaları kapsamında okulumuz öğrencileri köyün camisine götürülmüştür.Öğrencilerimiz mescit,kürsü,minber ve mihrap ile ilgili uygulama yaptırılıp bilgi verilmiştir.

DEĞERLER EĞİTİMİ, BİLİM, SANAT, SPOR, SOSYAL ve KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ALANI

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri ile beraber doğa gezileri düzenlendi.

AKADEMİK GELİŞİM, KARİYER PLANLAMA  ve ÜNİVERSİTEYE  HAZIRLIK  ALANI

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerinin tercihlerini hedefleri yönünde belirlemelerine ve bu hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için okulumuzda koçluk sistemi oluşturuldu. Planlı ve düzenli çalışarak hedeflerine ulaşabilmeleri için koçluk sisteminde görevli öğretmenlerimiz tarafından rehberlik yapılmaktadır.

EĞİTİM ORTAMLARI VE FİZİKİ İMKANLAR ALANI

Her öğrencinin bir fidanı olsun çalışması yapılarak köyün uygun yerlerine öğrenciler ve öğretmenler tarafından fidan dikilmiştir.

OKUYAN 7’LER PROJESİ

Okulumuzda 7. Sınıflara yönelik düzenlenen okuyan 7’ler projesi kapsamında sınıf mevcudunun yeterli olmamasından ötürü daha küçük bir okuma grubuyla okunması planlanan kitapları belirledik.Ay içerisinde öğrencilerimiz okudukları kitapları aralarında değiştirerek projeyi gerçekleştirdi.Küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanma noktasında verimli bir proje oldu.

May

Kts kapsamında vatanımız ve mukaddesatımız uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimizle ilgili öğrencilerimize ve öğretmenlerimize konferans yapıldı.Öğretmenler arasında yapılan toplantıda şehit öğretmenlerimizin ismi okunarak yad edildi.

May

GENEL ve MESLEKİ LİSELERİN TANITIMI, ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Nisan ayı KTS çalışmaları kapsamında okulumuz son sınıf öğrencilerine genel ve mesleki liseler tanıtılarak Anadolu İmam Hatip Liseleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

AKADEMİK GELİŞİM,KARİYER PLANLAMA VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ALANI

Okulmuzda  DYK’ya katılan öğrencilere ve bu kurslarda görev alan öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı seminer düzenlenmiştir.

Şbt

Okul koridorlarına,öğrencilerin ulaşabileceği şekilde satranç takımları yerleştirildi.

BAŞKÖY İMAM HATİP ORTAOKULU

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

SOSYAL KULÜPLERDE GÖREV ALAN ÖĞRETMENLER

KULÜBÜN ADI

ÖĞRETMENİN    ADI SOYADI

ÇEVRE KORUMA KULÜBÜ

NESLİHAN NUR KOÇ

KÜTÜPHANECİLİK KULÜBÜ

OĞUZHAN GÜNGÖR

RESİM KULÜBÜ

BANU EDA KAYMAK

SATRANÇ KULÜBÜ

KÜRŞAT YILDIRIM

SPOR KULÜBÜ

BERNA DÜNDAR

Ekm

KTS etkinlikleri kapsamında Başköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Kur'an-ı Kerim ve mesleki uygulama dersleri çerçevesinde okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni rehberliğinde  müezzinlik, imamlık ve vaizlik meslekleri hakkında tecrübe kazanmaları, bilgi sahibi olmaları amacıyla öğrencilerimiz tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Bu uygulama öğrencilerin öğrendiklerini uygulamaya dökmesi yönünde, kendilerini toplum içerisinde daha iyi ifade edebilme, hatiplik ve konuşma becerilerinin gelişmesi, ezanı okuma ve öğrenmeleri yönünde etkili olmuştur.  Uygulamalar  okulumuz öğretmenleri  ve öğrencilerinin etkin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Ekm

Öğrencilerimizin LGS hazırlık ve kariyer planlama sürecinde etkin olarak desteklenmesi için "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu. Komisyon okulda uygulanacak eylem planını belirlemek için bir toplantı gerçekleştirdi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'müzün başlattığı KTS "Okul idaresi önderliğinde her branştan öğretmenin bulunduğu Akademik Takip Komisyonu oluşturulur." maddesi kapsamında okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak faaliyetleri planlamak için "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu ve bir toplantı gerçekleştirdi.

Komisyon'umuz tarafından yürütülecek eylem planı kapsamında,  öğrencilerimizin  gelişimlerinin takip edilmesi için çalışma takvimi oluşturuldu. Öğrencilere danışman öğretmenler atanması,  öğrenci-öğretmen-veli koordinasyonun sağlanması için iletişim araçlarının etkin kullanılması kararı alındı.

Ekm

KTS kapsamında Okulumuz  öğretmenlerinden Oğuzhan Güngör Uzaktan eğitim sürecinde 'meslektaş dayanışması' hakkında öğretmenler odasında bir toplantı yaparak bilgiler vermiştir. Faaliyetimiz verimli ve başarılı geçmiştir. Okulumuzdaki öğretmenler bu süreçte uzaktan eğitim hakkında bilgi sahibi olup öğrencilerimizin okuldan soğumaması bilgi aktarımının devam etmesi ve eğitim her koşulda devamının sağlanması hakkında çeşitli fikirler üzerine tartışmış ve yapılabilecek etkinlikler konuşularak kararlaştırılmıştır.